Comunicate de presa

”1000 de ore de psihoterapie pentru copiii grav bolnavi”, beneficiari ai Asociației M.A.M.E.

Asociația M.A.M.E. va derula, în perioada 01 august 2020 – 31 ianuarie 2021, proiectul „1000 de ore de psihoterapie pentru copiii grav bolnavi” în beneficiul copiilor diagnosticați cu diverse afecțiuni grave. Proiectul a primit finanțare în valoare de 42,577.00 lei, sumă ce a fost strânsă în cadrul evenimentului Swimathon București 2020, organizat de Fundația Comunitară București.

Prin activitățile propuse, în cadrul acestui proiect, vor fi acordate servicii de consiliere psihologică, gratuit, unui număr de 80 de copii bolnavi, beneficiari ai Centrului Steluțelor, centru de suport, consiliere și recuperare psiho-socio-medicală, înființat de Asociația M.A.M.E.

Confruntarea cu o boală gravă are multiple consecințe negative asupra stării psiho-emoționale a copiilor. Mânia, teama, frustrarea, lipsa de speranță, atacurile de panică, dorința de a renunța sunt doar câteva dintre emoțiile și sentimentele care creează un dezechilibru al stării generale a micilor pacienți. De aceea, cu sprijinul psihoterapeutului, în cadrul ședințelor de consiliere psihologică individuală, copiii grav bolnavi vor învăța pe de o parte să își înțeleagă mai bine emoțiile trăite, iar pe de altă parte să suporte mai ușor procedurile invazive pentru a asigura o complianță mai bună la tratament. De asemenea, vor fi ajutați să își recapete autocontrolul și să depășească mai ușor perioada de confruntare cu boala.

Consilierea psihologică este inclusă în programele complexe de recuperare psiho-socio-medicală, pe care noi le-am dezvoltat de-a lungul timpului, din dorința de a veni în sprijinul copiilor diagnosticați cu boli grave și a părinților acestora. Mulțumită sprijinului financiar acordat de Fundația Comunitară București, le vom putea oferi, timp de 6 luni, gratuit suport emoțional, terapie ce constituie un punct esențial în procesul lor de recuperare.”, a declarat Maria Culescu, presedinte fondator Asociația M.A.M.E.

Poți afla mai multe detalii legate de proiectele, evenimentele și campaniile Asociației M.A.M.E., accesând site-ul propriu: www.asociatiamame.ro  sau pagina oficială de Facebook: https://www.facebook.com/AsocMAME/