În perioada ianuarie – decembrie 2023, Asociația M.A.M.E. a sprijinit 132 de copii grav bolnavi și 82 de părinți prin includerea acestora în programe performante de recuperare psiho-socio-medicală de care aveau nevoie.
Prin intermediul proiectului „Suport psiho-socio-medical pentru copiii grav bolnavi” au fost susținute 1295 ședințe de psihoterapie, 1920 ore de recuperare medicală prin fiziokinetoterapie și 1450 de sesiuni de consiliere nutrițională. Aceste rezultate au fost posibile mulțumită sprijinului financiar oferit de Fundația United Way România, în valoare totală de 99.960 de lei.
Programele complexe de recuperare oferite au avut un impact pozitiv în viața copiilor beneficiari și a părinților acestora și au condus la reintegrarea mai facilă în comunitate, după lupta cu boala.
Copiii care au participat la ședințele de psihoterapie au căpătat mai multă încredere în propriile forțe, și-au corectat comportamentele sociale și și-au îmbunătățit relaționarea și comunicarea la nivelul familiei lor, dar și cu cei din jur, în timp ce părinții incluși în proiect au reușit să își înțeleagă mai bine copiii, ce îi determintă pe cei mici să reacționeze într-un anumit fel își cum îi pot ajuta să se dezvolte echilibrat.
De asemenea, prin intermediul programelor de consiliere nutrițională adaptate situației lor specifice, atât părinții, cât și copiii au reușit să înțeleagă și mai bine cât de important este să mențină un echilibru în alimentația pe care o consumă zi de zi astfel încât să aibă un sistem imunitar puternic, primind constant îndrumări de la specialist pentru a face alegeri potrivite pentru sănătatea lor. Mai mult, cei mici au avut ocazia de a pune în practică informațiile importante dobândite în cadrul unor ateliere unde au putut găti diverse rețete sănătoase, gustoase și ușor de pregătit.
Copiii beneficiari ai serviciului de fiziokinetoterapie au reușit să își recapete mobilitatea, să își întărească musculatura, să își îmbunătățească postura corporală și să aibă o rezistență mai mare la efort. Exercițiile fizice realizate săptămânal au contribuit la o stare de sănătate fizică și psihică mai bună.
“Includerea unor servicii psiho-socio-medicale complexe în procesul terapeutic este unul dintre cele mai importante elemente care pot asigura o recuperare rapidă și eficientă în cazul copiilor diagnosticați cu afecțiuni grave. De aceea, de-a lungul timpului, am dezvoltat și adaptat permanent serviciile pe care noi, Asociația M.A.M.E., le oferim beneficiarilor noștri. De 6 ani, colaborăm cu Fundația United Way România și, mulțumită sprijinului financiar oferit, reușim să susținem o parte importantă din aceste terapii și să schimbăm în bine viața copiilor ai căror părinți ne solicită sprijinul. Ne onorează parteneriatul pe care îl avem cu Fundația United Way România, în baza căruia putem să oferim, și în acest an, copiilor bolnavi accesul gratuit la terapiile de recuperare recomandate de medicii.”, a declarat Maria Culescu, Președinte Fondator Asociația M.A.M.E.
***
Despre Asociația M.A.M.E:
Asociația M.A.M.E. este o organizație nonprofit care, de 15 ani, oferă sprijin copiilor și tinerilor diagnosticați cu boli grave din România. Cel mai important proiect al organizației este Centrul Steluțelor, unul dintre puținele centre de suport, consiliere și recuperare psiho-socio-medicală, în cadrul căruia, până în prezent, peste 700 de copii au beneficiat gratuit de diverse terapii complementare tratamentului medical care i-au ajutat să depășească mai ușor perioada de confruntare cu boala. De asemenea, Asociația M.A.M.E. a îmbunătățit condițiile în care sunt tratați copiii bolnavi de cancer din România prin renovarea și dotarea cu aparatură medicală performantă a Secției de Pediatrie a Spitalului Fundeni și prin reamenajarea locului de joacă din curtea spitalului. Pentru mai multe detalii referitoare la rezultatele obținute, vă invităm să accesați: www.asociatiamame.ro sau www.facebook.com/AsocMAME.
***
Despre United Way România
United Way România este o fundaţie românească afiliată la United Way Worldwide, SUA, a cărei activitate se concentrează pe cele trei direcții care pun bazele unei comunități prospere: acces la o educație de calitate, servicii bune de sănătate și un venit suficient pentru a întreține o familie. Acționăm ca un organizator comunitar, prin mobilizarea unei rețele extinse de parteneri din comunitate – ONG-uri, companii, instituții publice, lideri din societatea civilă, donatori și voluntari – să își coordoneze eforturile pentru a produce un impact colectiv. Programele United Way România sprijină anual peste 11.500 de persoane în dificultate, cu susținerea a peste 3.500 de donatori individuali, 40 de donatori majori și peste 100 de companii. (www.unitedway.ro) .
Persoane de contact:
Andreea Constantin – Director Proiecte Asociația M.A.M.E., office@asociatiamame.com
Veronica Lăcureanu – Communication Specialist UWRo, veronica.lacureanu@unitedway.ro