Am considerat ca reamenajarea locului de joaca existent din curtea Institutului Clinic Fundeni, este absolut necesara din urmatoarele motive:

  • Marirea sigurantei in exploatarea obiectelor de joaca, deoarece au fost inregistrate cazuri cand micutii pacienti s-au ranit in balansoarele si leaganele de fier aflate in momentul actual in curtea spitalului. Din pacate, pentru pacientii cu afectiuni grave o rana mica poate deveni o complicatie majora.
  • Amenajarea unui loc de joaca intr-un cadru cat mai prietenos care sa le distraga atentia macar pentru cateva momente de la durerile provocate de boala si tratamentele dure.
  • Crearea unui mediu propice pentru stimularea sociabilitatii, dezvoltarii fizice si a abilitatilor de coordonare motorie, avand in vedere timpul indelungat pe care il petrec acesti copii in spital.

Pentru imbunatatirea calitativa a amplasamentului din punct de vedere functional, constructiv si estetic, Asociatia M.A.M.E. a reusit sa realizeze urmatoarele lucrari:

  • Inlocuirea gardului existent cu unul care sa ofere siguranta, participand in acelasi timp si la imbunatatirea din punct de vedere estetic a spatiului;
  • Igienizarea amplasamentului prin dezafectarea dotarilor nefunctionale;
  • Curatarea si nivelarea terenului, inclusiv adaosurile de pamant;
  • Amenajarea spatiilor verzi prin: retrasarea contururilor, toaletarea vegetatiei existente, plantarea unor noi plante, restabilirea aleilor si a circulatiilor;
  • Dotarea spatiului aferent locului de joaca cu: banci, mese, scaune si cosuri de gunoi;
  • Crearea unui spatiu de gradinarit, numit “Oaza de creativitate”, unde copiii vor planta diverse seminte, avand astfel ocazia sa interactioneze in mod direct cu natura.

Un loc de joaca mai sigur pentru copiii bolnavi

internati in Sectia de Pediatrie a Institutlui Clinic Fundeni

Descriere proiect: proiectul “Un loc de joaca mai sigur pentru copiii bolnavi”, a avut ca scop modernizarea si dotarea spatiului de joaca existent in curtea Institutului Clinic Fundeni, avand o suprafata de 384 mp (24×16 m).

La momentul demararii proiectului, pe terenul aferent acestui loc de joaca, exista o serie de ansambluri specifice, confectionate din fier, vechi si ruginite, punand in pericol viata copiilor care au o stare de sanatate precara. Mentionam ca, in acest spital sunt tratati copii bolnavi de leucemie, talasemie, hepatite si alte boli grave.

Anul finalizarii2012
Bugetul alocat16.000€
Beneficiari anual+5.000 copii

Am dotat locul de joaca cu urmatoarele echipamente:

  • complexe de joaca (tobogane, leagane, etc);
  • echipamente pentru modelaj si joaca tip nisipar;
  • leagane balansoare pe arc elicoidal;
  • ansamblu masa sah;
  • acoperire amortizoare de socuri (covor elastic din cauciuc).