

Am considerat că reamenajarea locului de joacă existent din curtea Institutului Clinic Fundeni, este absolut necesară din următoarele motive:
- Mărirea siguranței în exploatarea obiectelor de joacă, deoarece au fost înregistrate cazuri când micuții pacienți s-au rănit în balansoarele și leagănele de fier aflate în momentul actual în curtea spitalului. Din păcate, pentru pacienții cu afecțiuni grave o rană mică poate deveni o complicație majoră.
- Amenajarea unui loc de joacă într-un cadru cât mai prietenos care să le distragă atenția măcar pentru câteva momente de la durerile provocate de boală și tratamentele dure.
- Crearea unui mediu propice pentru stimularea sociabilității, dezvoltării fizice și a abilităților de coordonare motorie, având în vedere timpul îndelungat pe care îl petrec acești copii în spital.




Pentru îmbunătățirea calitativă a amplasamentului din punct de vedere funcțional, constructiv și estetic, Asociația M.A.M.E. a reușit să realizeze următoarele lucrări:
- Înlocuirea gardului existent cu unul care să ofere siguranță, participând în același timp și la îmbunătățirea din punct de vedere estetic a spațiului;
- Igienizarea amplasamentului prin dezafectarea dotărilor nefuncționale;
- Curățarea și nivelarea terenului, inclusiv adaosurile de pământ;
- Amenajarea spațiilor verzi prin: retrasarea contururilor, toaletarea vegetației existente, plantarea unor noi plante, restabilirea aleilor și a circulațiilor;
- Dotarea spațiului aferent locului de joacă cu: bănci, mese, scaune și coșuri de gunoi;
- Crearea unui spațiu de grădinărit, numit “Oaza de creativitate”, unde copiii vor planta diverse semințe, având astfel ocazia să interacționeze în mod direct cu natura.
Un loc de joacă mai sigur pentru copiii bolnavi
Descriere proiect: proiectul “Un loc de joacă mai sigur pentru copiii bolnavi”, a avut ca scop modernizarea și dotarea spațiului de joacă existent în curtea Institutului Clinic Fundeni, având o suprafață de 384 mp (24×16 m).
La momentul demarării proiectului, pe terenul aferent acestui loc de joacă, exista o serie de ansambluri specifice, confecționate din fier, vechi și ruginite, punând în pericol viața copiilor care au o stare de sănătate precară. Menționăm că, în acest spital sunt tratați copii bolnavi de leucemie, talasemie, hepatite și alte boli grave.
Anul finalizarii | 2012 |
---|---|
Bugetul alocat | 16.000€ |
Beneficiari anual | +5.000 copii |