Proiect derulat de Asociația M.A.M.E.
în perioada ianuarie – decembrie 2020
cu sprijinul ING Bank

Prezentare generală:

Starea psiho-emoțională a unui copil diagnosticat cu o boală gravă influențează într-o manieră considerabilă procesul de recuperare a acestuia.

Asociația M.A.M.E. a introdus în cadrul programelor terapeutice realizate pentru copiii beneficiari din cadrul Centrului Steluțelor – centru de consiliere și recuperare psiho-socio-medicală a copiilor grav bolnavi. Ținând cont de acest lucru, în perioada ianuarie – decembrie 2020, vom implementa proiectul ”NAO, ROBO-terapeutul copiilor bolnavi”, finanțat de ING Bank România.

Scopul proiectului este acela de a îmbunătăți starea psiho-emoțională a 200 de copii, diagnosticați cu cancer sau alte boli grave, pe parcursul unui an, prin integrarea robotului NAO, o tehnologie inovativă și interactivă, ca mediator între terapeuți și micii pacienți, dar și ca instrument de detensionare pentru buna dispoziție și cooperare a acestora.

Activitățile derulate în cadrul proiectului vor contribui aplicarea unei terapii revoluționare în gama de servicii de recuperare psiho-socio-medicală oferite de Asociația M.A.M.E. pentru aprox 200 de beneficiari, anual, la creșterea gradului de paricipare la ședințe de terapie de recuperare pentru cel puțin 80% dintre copiii beneficiari, precum și la asigurarea unei stări psihice pozitive și distragerea atenției de la procedurile medicale invazive.

Cifre reprezentative:

Copii beneficiari ai proiectului