Prietenie dincolo de diferente

CAMPANIE ANTI-BULLYING

Cifre reprezentative:

+10.000

ELEVI PARTICIPANTI

50

DE SCOLI SI LICEE

150

SESIUNI DE INFORMARE SI WORKSHOP-URI

Prezentare generală:

De-a lungul timpului, mai multi parinti,cu copii bolnavi ne-au semnalat diverse situatii inadecvate la care acestia au fost supusi. Acesta este motivul pentru care noi, Asociatia M.A.M.E., am derulat campania anti-bullying cu scopul de a sensibiliza elevii cu privire la acceptarea si integrarea in grup a copiilor cu nevoi speciale, diagnosticati cu boli cronice, precum si a celor care au dizabilitati fizice sau intelectuale.

Campania anti-bullying a fost demarata de Asociatia M.A.M.E. la inceput anului 2015, echipa organizatiei a sustinut sesiuni de informare in peste 50 de scoli si licee din Bucuresti si judetele limitrofe, printre care se numara:

 • school
  Colegiul Economic Virgil Madgearu
 • school
  Liceul de Arte Plastice "Nicolae Tonitza"
 • school
  Scoala Centrala Bucuresti
 • school
  Scoala nr. 11 "Ion Heliade Radulescu"
 • school
  Scoala „Pia Bratianu”
 • school
  Liceul Teoretic "Nicolae Iorga"

Asociatia M.A.M.E. continua campania de prevenire si combatere a fenomenului de tip bullying ce afecteaza copiii cu boli cronice sau cu dizabilitati prin sustinerea unor noi sesiuni de informare in randul elevilor din Bucuresti. Echipa asociatiei discuta deschis cu elevii despre ce inseamna bullying-ul, cum poate fi prevenit si ce ar trebui sa faca intr-o astfel de situatie. Totodata, acestia sunt invitati sa participe la un concurs de eseuri pe aceasta tema. Oferind premii participantilor castigatori.

Materialele pot fi accesate aici: