În clinica de Pediatrie Fundeni sunt înregistrate peste 5.000 de internări reprezentând câteva sute de copii și adolescenți care revin periodic în spital pentru tratamente dure și îndelungate specifice diverselor forme de cancer, dar și altor boli grave: tumori maligne, talasemii majore, hepatite cronice, etc.

Campania de strângere de fonduri destinată acestui proiect a adunat 52.000 euro bani cu care Asociația M.A.M.E. a renovat și dotat 2 etaje ale secției. Suma a fost strânsă din donații prin SMS, donații de la persoane fizice și sponsorizări de la companii.

„Dorim să le mulțumim, pe această cale, tuturor celor care ne-au ajutat să finalizăm acest proiect. Cu sprijinul lor am reușit să renovăm și dotăm grupurile sanitare și camerele de recoltat analize și tratament, aferente celor două etaje ce compun Clinica de Pediatrie din Institutul Clinic Fundeni. De asemenea, am amenajat și o rezervă cu două paturi, pe care am dotat-o cu două monitoare de funcții vitale cu accesorii pediatrice, pentru a permite o monitorizare cât mai bună a micilor pacienți”, a declarat Maria Culescu, Președintele Asociației M.A.M.E.

Copilăria NU trebuie trăită în spital!

Renovarea Secției de Pediatrie a Institutului Clinic Fundeni

Descriere proiect: : Proiectul a avut ca principal scop îmbunătățirea condițiilor de spitalizare a copiilor diagnosticați cu cancer și alte boli grave, internați în Clinica de Pediatrie a Spitalului Fundeni. Ne-am propus să renovăm și să dotăm secția cu aparatură și mobilierul necesar unei funcționări la standarde europene.

Anul finalizarii2012
Bugetul alocat52.000€
Beneficiari anual+500 copii
1

rezervă modernizată și dotată conform standardelor europene pentru monitorizarea cât mai eficientă a micilor pacienți;

2

camere de recoltat analize și tratament;

4

grupuri sanitare mari, amplasate pe cele.