Incheiate, Sms pentru viata

Eugenia Badulateanu

16 ianuarie 2020

Multumim tuturor celor care au ales sa doneze prin SMS pentru Eugenia Badulateanu. S-au strans 362 de euro, insemnand 181 SMS-uri.

Numărul de SMS 8824 a fost alocat gratuit cu sprijinul Asociației M.A.M.E. în perioada 13 decembrie 2019 – 15 ianuarie 2020.

13 decembrie 2019

În urmă cu numai 3 luni, Eugenia Bădulățeanu a fost diagnosticată cu scleroză laterală amiotrofică (ALS), o boală progresivă a sistemului nervos care afectează celulele din creier și măduva spinării, cauzând pierderea controlului muscular. Eugenia a început să resimtă efectele bolii care, de multe ori, încep cu spasme musculare, slăbiciune într-unul dintre membre sau vorbit greoi. În timp, această boală va deteriora celulele nervoase și capacitatea corpului de a controla mușchii necesari pentru a vorbi, a se mișca, a mânca, și, în cele din urmă, a respira. La momentul actual, nu există niciun leac pentru această boală, doar tratamente care pot încetini progresul ei. Sistemul de sănătate din România nu acoperă, din păcate, niciun tip de tratament pentru ALS și nici nu dispune de tratamente de ultimă generatie care i-ar putea ajuta pe pacienți.

O clinică din Germania o poate primi pentru o serie de tratamente de ultimă generație, însă costurile lor, pentru un an, se ridică la aproximativ 150.000 euro. Eugenia nu dispune de acești bani, însă speră că va primi cât mai repede această șansă. Toți cei care doresc să îi fie alături sunt rugați să doneze 2 euro prin SMS!