Ghid alocare număr SMS

Începând din 21 martie 2013, platforma www.donatie.ro, gestionată de Asociaţia pentru Relaţii Comunitare (ARC), pune la dispoziţie numerele scurte de SMS 8824 și 8826 pentru cazurile individuale de adulţi diagnosticaţi cu boli grave care au nevoie de diverse intervenţii chirurgicale sau tratamente medicale ce pot fi efectuate numai la clinici în străinătate.

Acest număr de donaţii prin SMS este gestionat de Asociaţia M.A.M.E., organizaţie desemnată de către Asociaţia pentru Relaţii Comunitare (ARC) şi reţelele mobile (Vodafone, Orange, Telekom Romania Mobile și DIGI Mobil) în urma unui proces de selecţie, ca urmare a îndeplinirii criteriilor de eligibilitate necesare derulării proiectului “Fondul de Rezervă pentru Viaţă pentru Adulţi”.

Asociaţia M.A.M.E, în ordinea cererilor primite, va asigura accesul cât mai multor cazuri la această metodă de strângere de fonduri pentru a salva vieţile adulţilor care au nevoie de intervenţii pe care nu şi le pot permite altfel.

Vodafone, Orange, Telekom, DIGI Mobil, Asociaţia pentru Relaţii Comunitare (ARC), Netopia System şi Asociaţia M.A.M.E. acordă acest serviciu gratuit pentru colectarea donaţiilor menite să salveze vieţile oamenilor grav bolnavi.

Proiectul “Fondul de Rezervă pentru Viaţă pentru Adulţi” este derulat cu sprijinul Fundaţiei Vodafone România.

Pentru a solicita alocarea unui număr de SMS,

este nevoie să trimiteți pe adresa de email andreea.constantin@asociatiamame.com sau prin poștă la: Asociația M.A.M.E., Str. Clucereasa Elena, Nr. 49A, Sector 1, Bucureşti, cod postal 011551, următoarele:

completat și semnat de către pacient (Descarcă formular) sau de către o rudă de gr. 1 (Descarcă formular), situație în care este necesară și declaraţia pacientului, semnată şi datată, din care să reiasă faptul că pacientul permite persoanei care solicită numărul de SMS să facă demersurile necesare în numele său;

redactată de medicul specialist, în care este menționat faptul că investigațiile medicale / tratamentul medical / intervenția chirurgicală de care are nevoie nu se efectuează în România;

(deviz/estimare costuri de la clinica din străinătate);

al persoanei care face solicitarea de deschidere a numărului de SMS;

(un text care să cuprindă evoluţia bolii de la diagnosticare până în prezent, simptome şi/sau alte detalii privind starea pacientului care are nevoie de fonduri pentru plata tratamentului/intervenţiei chirurgicale);

(un document ce va prezenta în detaliu modul în care va fi promovat numărul de SMS). Pentru o campanie cu rezultate cât mai bune, vă sugerăm să aveţi în vedere prezenţa în emisiuni TV și Radio şi/sau difuzarea de spoturi Tv și Radio.

Suma alocată cauzei este de 2 Euro. Nu se percepe TVA pentru donațiile de pe abonament. În rețelele DIGI Mobil, Orange și Telekom, pentru cartelele preplătite, TVA-ul a fost reținut la achiziționarea creditului. Pentru donatiile de pe cartele preplătite, în rețeaua Vodafone, utilizatorii nu plătesc TVA.

În cazul în care din diverse motive (vindecare, efectuarea intervenţiilor medicale în ţară, deces, etc.) persoana pentru care se alocă numărul scurt de SMS nu mai are nevoie de bani, sumele aferente numărului de SMS-uri transmise de donatori vor fi redirecţionate de comun acord cu aparţinătorii sau persoana în cauză, către alte persoane aflate în nevoie.