Comunicate de presa

Micronutrienții și importanța lor în alimentația copiilor

Pentru o dezvoltare optimă și un organism energic, aportul de micronutrienți are un rol foarte important. Cunoscuți mai bine ca vitamine, minerale și antioxidanți, aceștia protejează copiii de boli, îmbunătățesc activitatea fizică și mentală, ajută corpul să funcționeze normal. Aportul de nutrienți se asigură prin consumul regulat de fructe, legume, semințe, nuci și produse de origine animală. Absența acestor micronutrienți din alimentația zilnică a copiilor poate conduce la anemie, probleme ale tensiunii arteriale, dificultăți cognitive, tulburări ale somnului etc.

Cei mici au nevoie de vitamine, minerale și antioxidanți în regimul lor alimentar pentru a avea un sistem imunitar puternic și pentru a preveni apariția unor afecțiuni care le pot pune în pericol starea generală de sănătate.

Specialiștii recomandă ca toți copiii cu vârsta cuprinsă între 4 și 13 ani să consume produse bogate în vitamine și minerale esențiale din punct de vedere nutrițional și să își formeze modele de alimentație sănătoasă pentru a diminua riscul dezvoltării unor afecțiuni cronice și boli la vârsta adultă, inclusiv obezitatea, diabetul, bolile cardiovasculare și sindromul metabolic.

La Centrul Steluțelor – centru de suport și recuperare psiho-socio-medicală, înființat de Asociația M.A.M.E., copiii care se confruntă cu dezechilibre nutriționale primesc suport din partea specialistului în nutriție, în cadrul unor programe complexe de recuperare. Anul acesta, mulțumită sprijinului financiar oferit de Fundația UnitedWay România, 30 de copii beneficiază gratuit de ședințe de consiliere nutrițională pentru a învăța cât mai multe despre importanța unei alimentații sănătoase și pentru a-și construi un regim alimentar adecvat.