Comunicate de presa

MIȘCAREA FIZICĂ – BENEFICII PENTRU DEZVOLTAREA ARMONIOASĂ A COPIILOR

Dezvoltarea aptitudinilor fizice și practicarea unui sport au un rol definitoriu în dezvoltarea și creșterea armonioasă a copiilor. Acestea contribuie nu doar la sănătatea fizică, ci aduc beneficii și la nivel psihic. Pentru a avea un organism puternic este recomandat ca fiecare copil să realizeze, în mod periodic, exerciții fizice care să îl ajute să își întărească sistemul osos și muscular. De asemenea, practicarea unei activități fizice încă de la vârsta de 4 ani ajută copiii să aibă o postură corporală cât mai corectă, o imunitate puternică și previne riscul de a dezvolta boli cardiovasculare și respiratorii, precum și diabet sau cancer.

Deprinderile pentru mișcarea fizică se învaţă din familie. De aceea, este foarte important ca părinții să acorde o atenție sporită asupra activității fizice practicate de copiii lor și să îi îndrume cât mai des spre realizarea regulată a unor exerciții sau practicarea unui sport. Printre principalele beneficii scoase în evidență de specialiști cu privire la mișcarea fizică în rândul copiilor se numără:

  • creșterea energiei;
  • întărirea sistemului imunitar;
  • echilibrarea greutății corporale;
  • îmbunătățirea somnului;
  • stimularea psihicului și a gândirii;
  • dezvoltarea capacităților și a abilităților școlare;
  • asigurarea unei stări de bine generale.

În cadrul Centrului Steluțelor – centru de suport și recuperare psiho-socio-medicală, Asociația M.A.M.E. oferă, mulțumită spijinului Fundației United Way România, servicii de recuperare medicală prin fiziokinetoterapie copiilor diagnosticați cu boli grave. Datorită programelor dezvoltate de kinetoterapeut, copiii beneficiari au obținut progrese importante care le-au asigurat o stare de sănătate fizică mai bună și le-au ameliorat simptomele negative cauzate de diversele afecțiuni conexe la nivelul aparatului locomotor.

Poți afla mai multe detalii legate de proiectele, evenimentele și campaniile Asociației M.A.M.E. accesând site-ul www.asociatiamame.ro sau https://www.facebook.com/AsocMAME/