``Fondul de Rezerva pentru Viata pentru Adulti``

derulat cu sprijinul

În urma procesului de selecţie, ca urmare a îndeplinirii criteriilor de eligibilitate necesare derulării proiectului “Fondul de Rezerva pentru Viata pentru Adulti”, Asociaţia M.A.M.E. este organizaţia nonprofit desemnată de Asociaţia pentru Relaţii Comunitare România, Vodafone, Orange, Telekom Romania Mobile și DIGI Mobil să gestioneze alocarea numerelor scurte de SMS 8824 şi 8826 pentru cazurile individuale de adulţi cu boli grave care au nevoie de intervenţii medicale ce NU pot fi efectuate în România.

Scopul acestui proiect constă în alocarea numerelor scurte de SMS pacienţilor cu boli grave ca metodă de strângere de fonduri necesare pentru plata unor intervenţii chirurgicale / tratamente medicale ce pot fi efectuate DOAR în străinătate.

pacienţi adulţi diagnosticaţi cu afecţiuni grave care nu pot efectua tratamente sau intervenţii chirurgicale în România.

– consiliere acordată solicitărilor de alocare număr scurt de SMS pentru donații;
– îndrumare privind modalitatea de accesare a numărului de SMS pentru donații;
– selectarea cazurilor eligibile, în condițiile agreate cu partenerii;
– punerea la dispoziţia beneficiarilor a bazei de date cu clinici din străinătate;
– sprijin privind conceperea planului media de promovare a numărului de SMS;
– virarea sumelor colectate din donaţii SMS către beneficiari;
– urmărirea cheltuirii corecte a fondurilor colectate prin SMS de către beneficiari.

Platforma DONATIE.RO pune la dispozitie numere de SMS fara taxe pentru cazurile individuale de copii si de adulti cu boli grave care au nevoie de tratamente medicale sau interventii chirurgicale in strainatate.
Pentru cazurile de copii, va sugeram sa apelati la:

– Fundatia Ringier (www.ringierfoundation.ro), prin programul Ajuta copiii!, desfasoara campanii de donatii prin SMS, la care poate contribui si cu promovare media in publicatiile trustului de presa Ringier;

– Fundatia Mereu Aproape – pentru mai multe detalii accesati http://fundatiamereuaproape.ro/

Intrebari Frecvente

Inainte sa contactati una dintre organizatiile partenere, Asociatia M.A.M.E. sau Fundatia Ringier, va rugam sa cititi cele mai frecvente intrebari si raspunsuri, din sectiunea de mai jos.

In functie de varsta persoanei pentru care cereti numarul de SMS de donatie, contactati Asociatia M.A.M.E. sau Fundatia Ringier, care va vor explica de ce documente aveti nevoie. Obligatorii sunt acte care sa arate: diagnosticul medical, nevoia de a efectua tratamentul sau interventia chirurgicala de care aveti nevoie la o clinica/spital in strainatate, planul media pentru campania de care urmeaza sa beneficiati (unde v-au fost promise aparitii, ce anume va aparea, de cate ori si in ce interval de timp). Cand dosarul este complet, veti semna un contract cu organizatia-gazda si, in functie de lista de asteptare, va va fi comunicata o perioada in care veti avea alocat numarul de SMS.

Toti partenerii din platforma DONATIE.RO fac eforturi sa primiti numarul de SMS cat mai repede. In primul rand, trebuie sa va asigurati ca dosarul dumneavoastra este complet si ca aveti o campanie media cat mai bogata. Din momentul in care dosarul e complet, poate dura minim o saptamana pana cand numarul va fi functional. Perioada maxima pana la deschidere este in functie de numarul de cazuri care asteapta numarul de SMS. Pana acum, perioada maxima de asteptare pentru numar a fost de trei luni, insa o asemenea situatie este foarte rara.

Pentru ca si alte persoane aflate in situatia dumneavoastra sa poata beneficia de numarul de SMS de donatii, perioada campaniei este de maxim o luna. Din acelasi motiv, daca ati ajuns mai devreme la suma mentionata in campanie, numarul de SMS se va inchide pentru dvs., acesta fiind alocat altei persoane care are nevoie.

Banii vor ajunge la dumneavoastra in aproximativ 3 luni de la incheierea campaniei de SMS.

Banii vor fi transferati in contul bancar al persoanei bolnave in baza unui contract de donatie semnat intre organizatia care a alocat numarul de SMS si pacient sau reprezentantul acestuia, numai dupa ce se face dovada necesarului de bani cu acte justificative (ex: facturi sau bonuri de plata catre clinica/spital, transport, cazare, etc.)

Puteti folosi banii adunati in campanie numai in scopul declarat, si anume pentru cheltuieli medicale cu tratarea persoanei pentru care se deruleaza campania.

In cazul in care din diverse motive (s-a gasit un tratament care costa mai putin decat suma mentionata in campanie, interventia chirurgicala sau tratamentul necesar au fost realizate in Romania, s-au strans mai multi bani decat a fost mentionat initial in campanie, s-au gasit fondurile necesare prin alte mijloace, pacientul s-a vindecat, etc.), suma nefolosita va fi alocata de organizatia-gazda catre un caz similar care are nevoie de bani pentru plata unor tratamente medicale sau interventii chirurgicale ce nu pot fi efectuate in Romania.

Proiectul “Fondul de Rezervă pentru Viaţă pentru Adulţi” este derulat cu sprijinul Fundaţiei Vodafone România.