Comunicate de presa

Tehnici pentru corectarea posturii corporale

Formarea unei posturi corporale normale contribuie la reducerea presiunii la nivelul coloanei vertebrale, folosirea corectă a grupelor de muschi și aliniază ligamentele și articulațiile într-o poziție adecvată. Atunci când poziția corpului nu este una corectă, ca urmare a unor afecțiuni locomotorii sau a unor obiceiuri nesănătoase, sunt necesare consultarea unui specialist și urmarea unor programe de kinetoterapie pentru a îndrepta deficiențele dobândite.

Cel mai des întâlnite afecțiuni locomotorii cauzate de pozițiile incorecte ale coloanei vertebrale sunt cifoza, scolioza, lordoza etc. Copiii care se confruntă cu unul dintre aceste diagnostice trebuie să realizeze constant exerciții de recuperare pentru a-i ajuta să aibă o poziție dreaptă a spatelui și să își întărească musculatura. Suplimentar, specialiștii recomandă ca cei mici să stea cu spatele cât mai drept în timpul orelor de clasă sau atunci când se află la masă, șoldurile să fie lipite de scaun, iar picioarele să atingă podeaua. Este important ca în perioadele petrecute în fața calculatorului, monitorul să fie poziționat în așa fel încât copiii să nu fie nevoiți să se aplece. De asemenea, în pauzele de la școală este bine ca fiecare copil să facă mișcare fizică, fie pe terenul de sport, fie prin scurte plimbări în curtea școlii.

Copiii care vin la Centrul Steluțelor beneficiază de programe complexe de recuperare medicală prin kinetoterapie. Exercițiile pe care le realizează săptămânal îi ajută să își dezvolte abilitățile psihomotorii, să își îmbunătățească coordonarea și echilibrul, să prevină deformările osteo-articulare etc.

Poți afla mai multe detalii legate de proiectele, evenimentele și campaniile Asociației M.A.M.E. accesând site-ul www.asociatiamame.ro sau https://www.facebook.com/AsocMAME/