Comunicate de presa

Trauma separării părinților

Separarea părinților este un moment extrem de dificil de gestionat de către orice copil, acest lucru lăsând urme adânci în sufletul și mintea celor mici. Divorțul afectează viața copiilor atât din punct de vedere emoțional, cât și fizic. Cei mai mulți dintre copii se confruntă cu stări de anxietate, frică, atacuri de panică, se izolează social și chiar ajung să se confrunte cu afecțiuni sau tulburări grave care le pun în pericol sănătatea.

Este important ca părinții să îi asigure pe cei mici că aceștia nu reprezintă motivul pentru care separarea lor s-a produs. De asemenea, copiii trebuie să se simtă iubiți și apreciați de fiecare părinte în parte, nu trebuie să fie puși în situația de a alege între mamă și tată. Stabilirea unui program de vizite și realizarea unor activități împreună sunt necesare pentru a creat un confort psihic și pentru a le arăta copiilor faptul că cei doi părinți le vor fi mereu alături. Păstrarea unor relații apropiate reduce sentimentul de abandon pe care aceștia îl pot avea, ajutându-i pe cei mici să se adapteze mai ușor la noua situație familială.

La Centrul Steluțelor, copiii care trec prin diverse traume și se confruntă cu probleme emoționale beneficiază de ședințe de consiliere psihologică individuală, mulțumită sprijinului financiar oferit de Fundația United Way România. Astfel, cei mici reușesc să gestioneze mai ușor emoțiile și sentimentele negative, să depășească situațiile dificile care pot apărea în viața lor și să își recâștige încrederea în propriile forțe.

Poți afla mai multe detalii legate de proiectele, evenimentele și campaniile Asociației M.A.M.E. accesând site-ul www.asociatiamame.ro sau pagina https://www.facebook.com/AsocMAME/